КУТ НАХИЛУ МОНІТОРА

В першу чергу, коли ми говоримо про комфортну настройку монітора для роботи, ми маємо на увазі можливість відрегулювати його кут нахилу.

При неправильно відрегульованому нахилі монітора найбільша неприємність для організму криється навіть не в тому, що можуть спотворюватися кольори – сучасні IPS матриці давно пройшли цей етап і картинка зберігає свою контрастність і якісність навіть при перегляді під кутом під 178 градусів. Проблема в такому випадку полягає в викривленні постави, що часто призводить до головного болю, поганого кровопостачання мозку та швидкої стомлюваності.

ВИСОТА

Ще одним параметром, як можна підлаштувати монітор під власні потреби, виступає можливість регулювання висоти монітора. У деяких моделях через можливість підняти монітор вище, є навіть опція розгорнути монітор вертикально. Оптимальною вважається така висота монітора, при якій ви прямо перед собою бачите адресний рядок браузера.

При такому положенні, інша частина дисплея знаходиться в межах максимально комфортною для роботи зони – приблизно до 30 градусів від лінії вашого прямого погляду.

ВІДСТАНЬ

При використанні широкоформатних моніторів або ж сетапів з декількох моніторів, важливо також пам’ятати про відстань, яка повинна бути між вами та дисплеєм. Максимальна комфортна для очей відстань буде знаходиться в межах півтора-двох його діагоналей.

ДОДАТКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Також, існує ряд додаткових особливостей, які впливають на комфортне розміщення монітора відносно користувача. Наприклад, від того, чи використовується в моніторі матове або глянсове покриття, буде залежати ступінь появи на моніторі відблисків від джерел світла в приміщенні, від вікон або світильників.

Щоб зберегти зір і зробити роботу за монітором максимально комфортною для очей, деякі виробники використовують додаткові технології. Наприклад, в моніторах ASUS та ROG застосовуються фірмові технології Ultra low blue light і Flicker free. Вони знижують рівень синього кольору та усувають мерехтіння, так, що навіть тривала робота за монітором не приводить до перевтоми очей.

Інформація надана компанією ASUS, по запиту компанії TEHNOTABLE.

Latest Stories

Цей розділ наразі не містить жодного вмісту. Додайте вміст до цього розділу за допомогою бічної панелі.