21 століття – епоха рекордів. Але нажаль не лише спортивних та технічних, а й досить сумних.

Всі ми звикли до робити онлайн.

Тренди Інтернету – це професії, які народжуються кожного дня. Розкривати свій талант та думки стало куди простіше з діджеталізацією. Але стало і простіше занедбати своє здоров’я.

Статистика

  1. За словами Доктора  медичних наук, андролога, уролога, репродуктолога  Юрія Ігоровича Заседа, кожен другий чоловік , що прийшов на прийом з проблематикою – співробітник IT сфери 🙁
  2. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що біль у попереку досягла масштабів епідемії. Приблизно 80% людей, у ​​певний час свого життя зустрічаються з цією проблемою, а малорухливий спосіб життя займає 4 місце серед причин смерті, які можливо запобігти…
  3. Згідно дослідженням Доктора Пітера Т.Кацмаржик, сидячий спосіб життя більш ніж на 54% збільшує ризик отримання серцево-судинних захворювань і раку.
  4. В свою чергу, Томас Йейтс, доктор медичних наук, з університету Лестера виявив, що сидіння більше трьох годин в день підвищує ризик захворювання нирок на 30%.

Але ці проблеми стосуються не тільки дорослих! За даними ВООЗ на 2019 рік 81% підлітків з економічно-розвитих країн недостатньо фізично активні!

ВООЗ ставить малорухливий спосіб життя на 4 місце серед причин смерті, які можливо запобігти (Deskbound: Standing Up to a Sitting World by Kelly Starrett, Glen Cordoza)

За поточними глобальним оцінками, кожен четвертий дорослий та  81% підлітків недостатньо фізично активні.

Крім того, в стані економічного розвитку країн рівень неактивності збільшується і може досягати 70% через зміну транспортних схем, більш широкого використання технологій для роботи і відпочинку, культурних цінностей і зростання малорухливого способу життя. (https://www.who.int/health-topics/physical-activity#tab=tab_1)

Як зниження активності впливає на якість життя

Зниження  рівня фізичної активності негативно позначається на системах охорони здоров’я, навколишнього середовища, економічний розвиток, добробут суспільства та якість життя.

  • Сидячий спосіб життя більш ніж на 54% збільшує ризик отримання серцево-судинних захворювань і раку (2009 рік, Пітер Т.Кацмаржик, доктор філософії, FACSM, FAHA, FTOS професор і Марі Едана Коркан, “Sitting Time and Mortality from All Causes, Cardiovascular Disease, and Cancer”)
  • Сидіння більше трьох годин в день підвищує ризик захворювання нирок на 30% (Thomas Yates, MD, of the University of Leicester and the University Hospitals)
  • Навантаження на хребет в положенні сидячі на 40% вище ніж в положенні стоячи! (https://www.huffpost.com/entry/body-positions-affecting_b_12008446 )

Здоров’я є інтегральним показником успішності розвитку суспільства. Воно визнано невід’ємним правом людини, неодмінною складовою благополуччя, глобальним суспільним благом.

Рішення

Cтоли з регулюванням висоти надають можливість працювати / вчитися в динамічній позі! *

  • знижується навантаження на опорно-руховий апарат;
  • підвищується продуктивність;
  • знижується ризик отримання багатьох захворювань;
  • покращується психоемоційний стан;

*чергувати положення тіла стоячи / сидячи, кожні 40-45 хвилин

Додатково втрачається близько 20 000 калорій на рік, що дорівнює  участі у 6 марафонах на рік!

І це всього лише працюючи по 15 хвилин на годину стоячи протягом робочого дня!

Дослідження також показують, що коли співробітники більше використовують свій стіл, вони стають кращими працівниками. У них скорочуються лікарняні, вони більш цілеспрямовані, продуктивніші та менш стресові.**

**This point was a significant finding from a behavioral study conducted by KL.7, a behavioral design firm based in Copenhagen, Denmark.

Latest Stories

Цей розділ наразі не містить жодного вмісту. Додайте вміст до цього розділу за допомогою бічної панелі.