МІОФАСКА І ТРИВАЛЕ СИДІННЯ - TEHNOTABLE

МІОФАСКА І ТРИВАЛЕ СИДІННЯ

Міофаска що це і “з чим його їдять”?

Міофаска – лінії м’язів і факцій, в свою чергу факцій – це сполучна тканина м’язів (фасції).

Фасція “обтікає” абсолютно всі м’язи нашого тіла тонкою плівкою, і з’єднує все в одне ціле. Коли відбувається перенапруження, довгий стрес, травми м’язів, фасція теж страждає. З’являються ущільнення, напруга залишається. Виявити свої проблемні місця можна, натискаючи на м’язи в пошуках стрес-зон (тригерні точки).

Щоб опрацювати і повернути в нормально стан сполучну тканину, потрібно робити міофасціальний реліз (Release – розслаблення, полегшення) за допомогою натискання (і, звичайно, вживати запобіжних заходів).

У нас, сидячих офісних працівників, це – сідниці. Стрес від сидіння для сполучної тканини нітрохи не менший, ніж від рясного руху. Так що проблема тригерних точок актуальна абсолютно для всіх.

Міофасциальний тригерні точки є областями гіперраздражімості, зазвичай напруженими ущільненнями скелетних м’язів або в м’язової фасції, і підрозділяються на:

  • активні – область підвищеної дратівливості проявляється у вигляді болю;
  • латентні – хворобливість проявляється тільки при пальпації;
  • первинні – область активується при гострій або хронічній перевантаження м’язи;
  • асоціативні – область підвищеної дратівливості в м’язі або в її фасції: з’являються при перевантаженні цього м’яза від зайвої активності, що компенсує недостатню активність інший м’язи або викликається активністю критичної точки в інший м’язі.

Чергуючи роботу сидячи і стоячи за допомогою столу з регулюванням висоти ви зменшуєте навантаження на сполучну тканину сідничних м’язів, що в свою чергу допомагає уникати стрес-зон в тілі уникнути гіпердратівливості.


ПОДИВИТИСЬ.